227.000 nye job i USA i februar

Senest opdateret: 9. marts 2012 af · Kommenter 

Nye jobtal fra USA lover godt for landets økonomi, og derved også Europas og resten af verdensøkonomien. Hele 227.000 nye jobs er registreret for februar 2012

De håbefulde amerikanere havde forventet, at der ville blive skabt 210.000 nye jobs i februar, men nu viser tallet sig at være hele langt højere end forventet. Hele 17.000 flere nye jobs end forventet.

Stigende optimisme
Henrik Drusebjerg, som er seniorstrateg i Nordea, siger til DR, at tallet er vigtigt, fordi det siger noget om amerikanske virksomheders tro på fremtiden. Om de tør investere og ansætte folk, i stedet for at fyre og skrue ned på hanerne.

– Tallet er vigtigt af to årsager. Kommer det positivt ud, vil det være et bevis på, at det private erhvervsliv er ved at være i stand til at drive det offentlige betalte opsving videre, siger Henrik Drusebjerg og fortsætter:

– Ser vi på det i et lidt længere perspektiv, er det et nøgletal, som kommer hurtigt efter månedsskiftet, og det indeholder en masse ny information både om erhvervslivet, forbruget, boligpriserne – de vigtigste komponenter i økonomien, siger han.

Jobtal fra USA
Jobtallene fra USA er nogle af de vigtigste nøgletal for verdens økonomien, da det siger noget om hvordan det amerikanske jobmarked ser ud. USA er verdens mest betydningsfulde og ikke mindst største økonomi, og tallet kaldes derfor for kongetallet over alle nøgletal.

I januar blev der også skabt flere nye jobs end forventet i USA, da blev der skabt hele 243.000 nye job.

Anmeldelser / Kommentarer

Her kan du skrive en kommentar eller en anmeldelse af artiklen

Hvis du ønsker at få vist dit billede eller jeres logo sammen med kommentaren/anmeldelsen, så anskaf en gravatar!