Nyheder

Her kan du følge med i hvad medierne skriver om jobsøgning, cv skrivning, karriere, jobmarked og andre interessante artikler om det danske arbejdsmarked. Har I et tip om en god artikel eller nyhed, eller en pressemeddelelse I gerne så på Arbejde.dk, kan I kontakte os her.

227.000 nye job i USA i februar

227.000 nye job i USA i februar

Nye jobtal fra USA lover godt for landets økonomi, og derved også Europas og resten af verdensøkonomien. Hele 227.000 nye jobs er registreret for februar 2012 De håbefulde amerikanere havde forventet, at der ville blive skabt 210.000 nye jobs i februar, men nu viser tallet sig at være hele langt højere end forventet. Hele 17.000 […]


2500 flere ledige i september

Andelen af brutto-ledige i procent af arbejdsstyrken er tilsvarende steget fra 6,1 til 6,2 procent, viser Danmarks Statistiks seneste opgørelse.

Stigningen har ramt hele landet, på nær Bornholm, der har samme ledighed som sidst.


40 % fik job efter dagpengeudløb

40 prosent af de ledige, der stod til at miste retten til dagpenge sidste forår, havde fundet nyt job i juni samme år. Knapt en tredjedel af disse var i seniorjob. Det viser en ny rapport fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI), som bygger på svar fra 2.325 ledige, som stod til at miste dagpengeretten.


Beskæftigelsen steget med over 50.000

Beskæftigelsen går igen den rigtige vej efter fald på fald siden finanskrisen satte ind i efteråret 2008. Nye tal som Dansk Industri har hentet fra Beskæftigelsesministeriet viser, at beskæftigelsen fra februar til juni generelt har været stigende.


BlogOmJob.dk

BlogOmJob.dk

Søger du råd og vejledning om jobsøgning, går du med overvejelser om at skifte job, eller søger du blog informationer om job, karriere og arbejdsliv, er BlogOmJob.dk er besøg værd. På BlogOmJob.dk kan du følge med i hvad der sker på det jobmarkeded, og finde oplysninger om aktuelle værktøjer for jobsøgende, læse om andres oplevelser […]


Bruttoledigheden faldet med 6.000 i januar

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at ledigheden er på laveste niveau siden 2009. Bruttoledigheden faldt fra des. til januar med hele 6.000, og tilsvarende er ledighedsprocenten faldet med 0,2 procent af arbejdsstyrken.


Europæere magter ikke både karriere og familieliv

Hver tredje dansker og hver anden EU-Borger har svært ved at få en ordentlig balance mellem karrieren og familielivet. Det er især enlige mødre, der har svært ved at få en god balance mellem arbejdsliv og familieliv.


Flere end 13 arbejdsløse per ledigt job

For hver ledigt job er der omkring 13 arbejdsløse. Antallet af jobopslag er nu helt i bund, og der er nu kun 7022 job at søge på den offentlige jobportal jobnet. Det gør det svært for de over 100.000 arbejdsløse, at opfylde kravet om at de skal være aktive jobsøgende.


Flere unge i job og uddannelse

Unge, der ikke har en uddannelse, skal hjælpes i gang og igennem. Unge, der har en uddannelse, skal i job. Det er formålet med en række nye initiativer, som de to regeringspartier, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre netop blevet enige om at gennemføre på Beskæftigelsesministeriets område for at få de unge ledige i job eller uddannelse.


Indvandrere bliver i arbejde under krisen

Indvandrere er andet end burka og ballade på Nørrebro og i Vollsmose. Det er også en succeshistorie om en flok arbejdsivrige personer, der er gode til at holde på deres job. Mens arbejdsløsheden blandt etniske danskere er steget med 84 procent på et år, så er den kun steget med 20 procent blandt nydanskere.


Jobcentre skærer ned på uddannelse til ledige

Ledige ufaglærte får mindst uddannelse i landets jobcentre, nu jobcentrene skærer ned på uddannelsen til ledige i aktivering. En undersøgelse fagforeningen 3F har foretaget viser, at det er arbejdsløse ufaglærte og ledige med en kort uddannelse der får mindst uddannelse. Selv om netop denne gruppe burde få mest gavn af uddannelse eller opkvalificering.


Jobnet sætter bundrekord

Jobnet sætter bundrekord

Ledige presses af loven til at søge job, men der er stort set ingen job at søge. Det viser ny oversigt fra jobindsats.dk. Det daglige gennemsnit i september 2009 lå på 7.800 ledige job, hvilket er det laveste nogensinde.


Kvinder diskrimineres til jobsamtaler

Kvinder diskrimineres til jobsamtaler

Kvinder får ulovlige spørgsmål til jobsamtaler, og hver tredje kvinde føler sig diskrimineret til jobsamtalen på grund af sit køn. Mændene føler sig også diskrimineret, men her er tallet noget lavere. Barselsfondene, hvis formål er at udligne udgifterne, dækker ikke alle forhold godt nok. Og det er et stigende problem for virksomhederne. Dansk Arbejdsgiverforening mener at beskyldningerne om diskrimination til jobsamtalen er dårlige undskyldninger.


Ledigheden er undervurderet med 40.000

Antallet af danskere der er ramt er arbejdsløshed, er reelt meget højere end den registrerede ledighed viser. Samlet set er ledigheden undervurderet med over 40.000 personer, viser nye tal fra Danmarks Statistik og beregninger fra Handelsbanken.


Mit jobkompas

Mit jobkompas

Arbejdsmarkedsstyrelsens seneste skud på stammen af offentlige jobportal. Et værktøj der via 36 spørgsmål guider dig frem til en jobsøgning blandt ufaglært arbejde på jobnet.dk


Nyuddannede akademikere mister jobtilknytning

For blot et år siden stod arbejdsgiverne i kø for at få fingrene i unge nyuddannede ingeniører, cand. merc’ere, og andre akademikere, så snart de var færdige med deres uddannelse. Hvis de ikke allerede var blevet tilbudt et studiejob inden de var færdige med deres uddannelse.


Svag euro skaber masser af job

Mens EU er under massivt pres, fordi flere medlemslande er i finansiel krise, kan den svækkede euro og dermed krone give et tiltrængt løft til den danske konkurrenceevne. Det vil gøre vores varer relativt billigere i et omfang, der absolut kan mærkes.