Flere unge i job og uddannelse

Senest opdateret: 6. november 2009 af · Kommenter 

Bred politisk aftale bag regeringens ungeudspil: Flere unge i uddannelse og job

Unge, der ikke har en uddannelse, skal hjælpes i gang og igennem. Unge, der har en uddannelse, skal i job.

Det er formålet med en række nye initiativer, som de to regeringspartier, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre netop blevet enige om at gennemføre på Beskæftigelsesministeriets område for at få de unge ledige i job eller uddannelse. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet.

Aftalen er en del af en større aftale, som dækker både Undervisningsministeriets og Beskæftigelsesministeriets område.

Risikerer at tabe en generation
På beskæftigelsesområdet er partierne enige om en række initiativer for knap ½ milliard kroner, der skal give unge ledige mulighed for at udskifte et liv på offentlig forsørgelse med et aktivt liv med uddannelse eller job.

“Det er helt afgørende for mig, at vi ikke taber en generation af unge på gulvet; de er jo det råstof, vi skal bygge vores samfund på. Derfor er jeg virkelig glad for, at det er lykkedes at samle så bred opbakning til så stor en aftale om at hjælpe de unge”, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

“Alt for mange unge er i dag på offentlig forsørgelse. Langt de fleste unge klarer sig heldigvis godt, men der er en gruppe af unge, som ikke selv formår at komme i gang med uddannelse eller job. Dem tager vi nu hurtigt fat i og hjælper videre. Alle unge ledige mellem 18 og 19 skal i gang med en aktiv indsats samme uge, som de træder ind ad døren til jobcenteret”, siger beskæftigelsesministeren videre.

“Med den nye aftale kan vi også hjælpe de unge tidligere end i dag. Vi giver de 15-17-årige mulighed for at komme i fx virksomhedspraktik, inden de vælger en uddannelse. Det kan jo være svært at vide, om man vil være sosu-assistent, hvis man aldrig har været på et plejehjem. For nogen unge går vejen til en uddannelse gennem et job, og her kan jobcentrene hjælpe. Derfor skal vi mere aktivt give de unge tilbud, som bringer dem videre i livet”, siger Inger Støjberg.

Anmeldelser / Kommentarer

Her kan du skrive en kommentar eller en anmeldelse af artiklen

Hvis du ønsker at få vist dit billede eller jeres logo sammen med kommentaren/anmeldelsen, så anskaf en gravatar!