Indvandrere bliver i arbejde under krisen

Senest opdateret: 16. februar 2010 af · Kommenter 

Nydanskere på jobmarkedet er langt bedre til at holde på deres job end etniske danskere.

Med en stigning i arbejdsløsheden blandt etniske danskere på hele 84 procent på et år, har der kun været en stigning på 20 procent blandt nydanskere. Det viser tal fra Kommunernes Landsforenings nyhedsbrev Momentum.

Integrationen på arbejdsmarkedet er lykkedes
Årsagen til de positive tal skyldes blandt andet, at der kom større fokus på at få indvandrere i arbejde, da man manglede arbejdskraft, før krisen satte ind. Det vurderer Hans Hummelgaard, integrationsekspert og vicedirektør i Anvendt KommunalForskning (AKF).

“Man manglede simpelthen deres hænder, og så fandt man jo en række steder ud af, at det faktisk er en rigtig god arbejdskraft. Hvilket man også kan se ved, at de beholder deres job trods finanskrisen,” siger han.

“I det offentlige rum ser integrationen ud til slet ikke at lykkes, da det hele handler om det kulturelle og etniske konfliktstof. Det kan man til gengæld stort set ikke få øje på ude på arbejdspladserne og uddannelserne, hvor integrationen i meget stor udstrækning lykkes hver dag”, siger integrationskonsulent, Hans Lassen.

Anmeldelser / Kommentarer

Her kan du skrive en kommentar eller en anmeldelse af artiklen

Hvis du ønsker at få vist dit billede eller jeres logo sammen med kommentaren/anmeldelsen, så anskaf en gravatar!